Eines – Formació

AGROCUPA’T – formació per a joves en situació d’atur (UP i DARP)

El projecte Agrocupa’t està impulsat per la Unió de Pagesos juntament amb el Departament d’Agricultura i Ramaderia. Aquest és un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu i forma part de Projectes Singulars-Garantia Juvenil l’objectiu del qual és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves desocupades.

El programa de la Unió de Pagesos està dirigit a joves majors de 16 anys i menors de 30 anys i en situació d’atur, que vulguin fer un pas endavant i impulsar el seu futur.

Integra assessorament, formació i mobilitat; i és especialment interessant per aquells joves que vulguin orientar el seu futur professional cap a l’àmbit agrari. El programa inclou una formació semipresencial  utilitzant una metodologia totalment innovadora basada en un programa formatiu gamificat i que compta amb la col·laboració de la Fundació Universitària del Bages.

La formació està plantejada en un disseny motivacional per a què els joves siguin actius i creatius. Amb l’objectiu que aquesta sigui  una veritable experiència s’ha estructurat en 9 nivells i que contenen els següents mòduls formatius: màrqueting digital, bases econòmiques de l’empresa agrària, internacionalització, aspectes legals de les explotacions agràries, fiscalitat i aspectes laborals de l’empresa agrària, bases econòmiques, habilitats innovadores per a l’emprenedor, política agrària, inserció laboral, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere i formació tècnica agrària.

La formació també inclou diverses visites: a una fira internacional i a explotacions i experiències empresarials innovadores.  

A més de la formació bàsica en l’àmbit agrari, també es treballarà: el foment de la creativitat, que els joves puguin argumentar el per què de les seves pròpies decisions i treballar activitats en grup per fomentar la cooperació.

En definitiva, per què pot ser interessant per un Jove aquest programa?

El programa inclou formació, mobilitat (visites a fira internacional i visites d’experiències empresarials innovadores) i assessorament.

* La formació és a distància i presencial.

* El programa també és especialment interessant pels joves que s’incorporaran al sector agrari ja que part de la formació és convalidable amb la formació requerida en el procés d’incorporació a l’empresa agrària del DARP.

* Quan el Jove acabi el programa  obtindrà un Diploma Universitari expedit per la Universitat de Manresa

* El programa no té cap cost pel participant.

Us adjuntem una presentació on s’explica el projecte: presentacio-agrocupat-final_set     i    Pòster_Agrocupat

Per rebre més informació els interessats es poden adreçar a www.agrocupat.cat o bé poden trucar al 608503764.

El termini per apuntar-se finalitza el 19 de setembre.

Màster en Planificació, Intervenció i Gestió Sostenible del Medi Rural (UVic)

Master_UVIC

Per més informació consulteu la pàgina http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca i infofc@uvic.cat

————–

S’està estructurant un nou corrent de pensament respecte de l’ordenació del territori que, sense impedir l’activitat econòmica i la competitivitat empresarial, aposta de manera decidida per nous models d’ordenació i d’ocupació de sòl més sostenibles.

El Màster en Planificació, Intervenció i Sostenible del Medi Rural s’ofereix amb l’objectiu de formar especialistes en la planificació i gestió sostenible del medi rural amb una visió multidisciplinar dels diferents àmbits d’estudi del territori. Per aquest motiu, el programa s’estructura en un primer bloc de diagnosi, un segon de planificació i un tercer d’intervenció i gestió.

Alguns dels elements més destacables del Màster són les sortides de pràctiques per conèixer diferents realitats territorials i ambientals, així com el cas d’estudi que consisteix en la realització d’un projecte aplicat de planificació integrada d’un àmbit rural de Catalunya

————

Informació bàsica aquí: Planif_interv_medi_rural_UVIC2014

Veure vídeo de presentació

——————————————————————————————–

Orientació:

Professionalitzador i de recerca.

Destinat a:

Titulats en Biologia, Ciències Ambientals, Enginyeria Forestal, Enginyeria Agrícola, Geografia, Arquitectura, Dret, Economia, Ciències Socials i altres disciplines que intervinguin en la planificació i la gestió del territori.

També està adreçat a professionals en actiu, tant de l’administració pública com d’enginyeries i despatxos professionals que estiguin interessats en els processos de planificació, ordenació, intervenció i gestió del medi rural.

Per accedir als estudis cal estar en possessió d’una titulació universitària. En alguns casos, prèvia entrevista amb el coordinador, podran sol·licitar l’accés al programa formatiu persones sense titulació que acreditin una experiència professional.

Sortides Professionals:

Aquest màster prepara tècnics especialistes que puguin desenvolupar la seva pràctica professional a empreses dedicades a la gestió del medi ambient o ordenació territorial; entitats i organitzacions privades de conservació i gestió del medi rural; entitats de custòdia o emprenedoria rural; administracions públiques, empreses i institucions vinculades a la planificació i gestió del territori; empreses dedicades al sector de l’energia i de les infraestructures de comunicació.

Lloc:

Universitat de Vic i instal·lacions del CTFC a Solsona pel que fa a les dues setmanes intensives.

Horaris:

Les sessions presencials es desenvoluparan entre el 24 d’octubre de 2014 i el 12 de desembre de 2015 i tindran lloc en divendres, de 17h a 21h, i dissabtes, de 9h a 18h. El projecte final de Màster es lliurarà l’abril de 2016.
L’horari dels casos pràctics s’adaptarà a cada cas, mentres que el cas d’estudi es portarà a terme durant dues setmanes intensives, de dilluns a divendres, a Solsona.

Màster coorganitzat amb:

             

En col·laboració amb:

            

                           

 

Postgrau en Intervenció i gestió del paisatge per a la ordenació del territori i del medi ambient (UAB)

El màster en Intervenció i gestió del paisatge proposa una aproximació interprofessional per a tractar els mètodes d’anàlisi i interpretació del paisatge, els fonaments de disseny i planificació, les dinàmiques de producció del paisatge en diversos àmbits territorials (rurals, urbans, metropolitans i espais protegits), els instruments jurídics, econòmics i de gestió ambiental i paisatgística, tot contemplant les diferents dimensions social, cultural i turística del paisatge.

Enllaços d’interès:

Web del Departament de Geografia de la UAB

Documents relacionats:

Tríptic de presentació del màster

Càtedra de Geografia i Pensament Territorial (UdG)

La Càtedra de Geografia i Pensament Territorial és un ens dependent de la Universitat de Girona que actua com a  fòrum permanent d’estudi, reflexió, investigació i difusió de qualsevol temàtica relacionada amb el món de la geografia i del pensament territorial. Entre els diferents temes d’estudi que tracta, destaquen: nous corrents i nous mètodes en l’ordenació del territori, els reptes de la gestió mediambiental, la percepció del paisatge i la configuració d’imatges vinculades al territori, turisme i sostenibilitat, conflictes geopolítics, i la dimensió escalar en el planejament territorial.

Enllaços d’interès:

Web de la Càtedra (UdG)

Documents relacionats:

Tríptic informatiu de la càtedra

Màster en Planificació Integrada pel Desenvolupament Rural i la Gestió del Medi Ambient

El Màster està concebut per proporcionar als participants coneixements sobre les característiques de diversos ecosistemes rurals i naturals mediterranis i eines per la comprensió dels problemes bàsics de la gestió dels recursos i del desenvolupament rural mitjançant una aproximació sistèmica. Els problemes de planificació rural es consideren en el context de l’actual marc socieconòmic regional, nacional i internacional.

Màster Universitari (120 ECTS) organitzat per l’Instituto Agronómico Mediterráneo de Zaragoza (IMAZ) i la Universitat de Lleida (UdL).

Enllaços d’interès:

Web oficial del màster

Màster de Sistemes Agrícoles Periurbans

El Màster Oficial de Sistemes Agrícoles Periurbans (ApU) pretén formar experts en la gestió d’empreses agroalimentàries capaces de rendibilitzar la proximitat a grans mercats, així com experts en la planificació i gestió econòmica, agrícola, paisatgísitca i ambiental dels espais agraris periurbans.

Màster Universitari (120 ECTS) de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB, UPC).

Enllaços d’interès:

Web del Màster de Sistemes Agrícoles Periurbans (ApU)

Web de l’Escola d’Agricultura de Barcelona (ESAB, UPC)

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.