Categories

PECT EbreBiosfera – Aliments del territori, ja els coneixes?

En el marc del projecte de la Fundació Agroterritori “Plataforma per l’impuls del sistema agroalimentari innovador” del PECT EbreBioesfera, s’ha desenvolupat la campanya divulgativa “ALIMENTS DEL TERRITORI, ja els coneixes?” per explicar el paper clau d’alguns dels aliments més característics de les Terres de l’Ebre i, alhora, per fomentar el consum de productes de proximitat i de temporada com a estratègia pel manteniment de la pagesia i del territori.

Es tracta d’un total de 6 aliments: l’arròs, la taronja, l’oli d’oliva, l’ametlla, el cabrit de la raça Blanca de Rasquera i la cirera.

Aquests aliments es presenten en format de sis fitxes descriptives amb informació de les característiques productives; dels beneficis pel territori, la salut i la societat; i  una recepta que combina tradició i innovació. Alhora, s’acompanyen de sis vídeos curts mostrant l’elaboració de la recepta.

El material ha estat elaborat per Agroterritori, la Unió de Pagesos de Catalunya, el Grup de Recerca en Nutrigenòmica de la Universitat Rovira i Virgili i el col·lectiu de Cuineres i Cuiners km0 de les Terres de l’Ebre.

PECT EbreBiosfera, projectes finançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER i un 25 per cent per la Diputació de Tarragona, promou un canvi en el model econòmic territorial en favor del coneixement, la innovació, la generació d’activitat econòmica i empresarial i l’ocupació de qualitat com a palanca fonamental el desenvolupament de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre.


Consulta aquí les fitxes i receptes:

Arròs

Taronja

Ametlla

Cabra raça Blanca de Rasquera

Oli d’oliva

Cirera

+

Recepta d’arrós amb galeres i carxofa

Recepta d’amanida de xicoria amb taronja

Recepta de pastís de farina d’ametlla i dolç de garrofa

Recepta de cabrit rostit de l’àvia Paquita

Allioli de mel i ametlla

Anguila amb melmelada de cirera


Consulta aquí la bibliografia de les fitxes:

Bibliografia

#PECTEbreBiosfera #FonsUECat



    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.