Categories

Presentació del projecte Sistema Agroalimentari Innovador a Tortosa

LA TERRA N 452, febrer 2019

Presentacio_SAI_Agroterritori

Presenten un projecte per millorar la rendibilitat de les explotacions ecològiques

La Fundació Agroterritori, formada per Unió de Pagesos i la Universitat de Girona, va presentar el 29 de gener a Tortosa (Baix Ebre) el projecte Plataforma per a l’impuls del Sistema Agroalimentari Innovador de les Terres de l’Ebre, destinat a millorar la rendibilitat de les explotacions agràries ecològiques del territori. La presentació va tenir lloc en el marc d’un acte organitzat pel Departament d’Agricultura per donar a conèixer tres projectes d’alimentació ecològica.

L’objectiu de l’estudi d’Agroterritori és dotar d’eines i coneixements el sector agrari i l’agroalimentari per enfortir la comercialització en circuit curt de productes de proximitat i ecològics. El treball posa el focus en l’alimentació ecològica, tenint en compte el funcionament de la cadena agroalimentària a les Terres de l’Ebre, per millorar la xarxa econòmica. L’estudi avalua les dificultats de les empreses, especialment en la cadena de valor, la comercialització i la logística, per tal d’assessorar-les i dotar-les d’eines per superar els obstacles. Alhora, treballa en l’àmbit de la recerca i amb professionals per posar en relleu elements com la salut i la protecció del medi ambient en la producció, així com el consum de productes de proximitat i ecològics.

L’estudi, coordinat pel Consell Comarcal del Baix Ebre en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre (#PECTEbreBiosfera), està finançat al 50 % amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional [FEDER].

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.