Categories

Debat Llei Catalana del Canvi Climàtic

Inscripcions al procés de debat per a la redacció de la Llei Catalana del Canvi Climàtic (LC3). Formulari d’inscripció a les sessions territorials:

http://www20.gencat.cat/portal/site/canviclimatic/menuitem.30e1e4c6cbe0eb9f9b85ea75b0c0e1a0/?vgnextoid=b05231f3ac146410VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=b05231f3ac146410VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Procés de debat per a la Llei Catalana del Canvi Climàtic (LC3)

El Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides (IPCC en anglès), coincidint amb la presentació del Vè Informe publicat en el decurs dels anys 2013 i 2014, ha llançat un seriós crit d’alerta: el canvi climàtic és inqüestionable, està provocat per l’home i les seves conseqüències són ben visibles. Aquesta alerta de la comunitat científica internacional va adreçada a tota la societat, en general, però sobretot als poders públics, en particular.

Catalunya és un dels territoris més actius en aplicar polítiques vers el canvi climàtic, tant pel que fa a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) causants del problema, com pel que fa a les accions a emprendre per esdevenir menys vulnerables als impactes ja observats i previstos que es deriven de l’escalfament global.

La futura Llei Catalana del Canvi Climàtic (LC3) vol ser la resposta sòlida i valenta que s’aporta al món des de Catalunya per afrontar el repte de l’escalfament global, com a senyal inequívoc de la nostra responsabilitat col·lectiva i del nostre compromís en la lluita contra el canvi climàtic. L’objectiu de l’LC3 és contribuir a l’assoliment d’una societat competitiva, innovadora i sostenible, amb baixes emissions de carboni i millor adaptada als impactes del canvi climàtic.

El Departament de Territori i Sostenibilitat creu necessari, just en aquests moments en què s’està treballant en la redacció de l’LC3, obrir en col·laboració amb el Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica, uns espais de debat i reflexió amb la voluntat de què la ciutadania pugui conèixer l’estructura de la Llei i, alhora, rebre les propostes que els nostres conciutadans vulguin realitzar-hi, amb l’objectiu de què la Llei sigui un instrument que pugui comptar amb les aportacions del màxim nombre de persones. A través dels diversos tallers que es faran per Catalunya, o bé mitjançant via telemàtica, qualsevol ciutadà podrà fer arribar les seves propostes.

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.