Categories

Cicle de conferències: DESAFIAMENTS DE L’AGRICULTURA (29 abril a 20 maig)

DESAFIAMENTS DE L’AGRICULTURA, Cicle de conferències

ETSEA: 29 abril (Sala d’Actes-12:30 h)

IEI: 6, 13 i 20 de maig (Sala Montsuar-19h)

Organitzen: Secció de Ciències Agroalimentàries de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida; i Escola Tècnica S

Superior d’Enginyeria Agrària (Universitat de Lleida)

Enllaç al programa: http://www.etsea.udl.es/export/sites/Etsea/documents/organitza/cicle_DESAFIAMENTS_DE_LxAGRICULTURA.pdf

 

L’agricultura, activitat que és essencial per a la producció d’aliments en el món, està actualment sotmesa a grans reptes estratègics als quals caldrà donar solució: l’eficiència productiva, el canvi climàtic, l’energia, l’aigua, el medi ambient i la seguretat alimentària, entre d’altres. Les possibles propostes de solucions han de basar-se en unes dades i uns estudis científics que assegurin l’optimització de la solució elegida i la minimització dels problemes.

Aquest cicle de conferències pretén ser un marc en el qual es difonguin —entre els diferents agents relacionats amb el món agrari i la societat en general— els coneixements i les reflexions al voltant d’alguns d’aquests desafiaments. Així, es tractarà sobre les tendències de la producció agroalimentària i les implicacions en el sector pel que fa als canvis a nivell econòmic, des d’una òptica local i global. També coneixerem el paper clau de l’aigua, un recurs natural essencial per a la vida, que és rar per les seves inusuals propietats i per la seva escassetat davant un ús i abús en augment. Per altra part, ens endinsarem en conèixer el paper creixent que presenten les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), els sensors i l’electrònica a l’hora d’ajudar els agricultors que la seva producció sigui de més qualitat, més respectuosa amb el medi ambient i a millorar la productivitat de les seves empreses. I finalment, es pretén aprofundir en els avenços i perspectives de la biotecnologia aplicada a les plantes, amb la voluntat de posar en valor el rol estratègic d’aquesta tecnologia per la producció futura d’aliments.

 

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.