Categories

Decret 285/2006, que desenvolupa la Llei 14/2003 de qualitat agroalimentària

El Decret 285/2006 és el text normatiu que desenvolupa la Llei14/2003 de qualitat agroalimentària. Aquesta llei estableix els objectius per fomentar les produccions agràries de qualitat a Catalunya i defineix el sistema de certificacions i controls per tal d’implantar una garantia de cara als consumidors. Per a això estableix les reulacions de les diferents marques de qualitat desenvolupades des d’Euorpa (DOP, IGP, ETG DG) i a nivell estatal i autonòmic (Marca Q, Artesania Alimentària).

Dins aquest marc que defineix la Llei 14/2003, el Decret 285/2006 fixa els procediments i les normes per la instauració de les marques i distintius de qualitat. En aquest sentit estableix:

1. el procediment per la sol·licitud i els requisits que ha de tenir un producte per acollir-se a una DOP o IGP, així com les obligacions i drets dels inscrits i el sistema d’etiquetatge dels productes.

2. el funcionament, composició i naturalesa jurídica dels Consells Reguladors, òrgans que han de vetllar pel funcionament dins la normativa vigent de les DOP i IGP.

3. el mètode de control i certificació de les DOP i IGP.

4. respecte a les Denominacions Geogràfiques (DG) i les Especialitats Tradicionals Garantides (ETG) s’especifica el procés de sol·licitud i el sistema de certificació.

5. es regulen també el règim de funcionament de la Marca Q i de l’Artesania Alimentària.

Alhora, mitjançant aquest Decret, es crea el Registre de distintius d’origen i de qualitat de Catalunya, en el qual queden inscrits els productes que tinguin un segell DOP, IGP, ETG, DG o Marca Q, i l’inventari de productes de la terra, un catàleg de productes tradicionals de les comarques catalanes (tinguin o no menció de qualitat).

Generalitat de Catalunya. DOGC núm.4760, de 6.7.2006

Documents relacionats:

Decret 285/2006, desplegament llei 14/2003 de qualitat agroalimentària

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.