Categories

Els pagesos del parc dels Aiguamolls volen més presència als òrgans gestors

Els pagesos del parc dels Aiguamolls volen més presència als òrgans gestors

Defensen que
s’haurien de tractar
temes d’interès com la salinització dels aqüífers

05.02.2015 | 00:00

Els tècnics al darrer cens d´aus aquàtiques.

Els tècnics al darrer cens d´aus aquàtiques. diari de girona

DDG L’Associació de Pagesos i Cortals de Castelló d’Empúries demana més presència als òrgans rectors i de participació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i que es tractin temes que es consideren d’alt interès com la salinització dels aqüífers i la neteja de recs i rius. El sector, que s’ha sentit atacat per les veus crítiques a la gestió del parc, considera que quan es valora l’impacte del parc sobre l’economia no només s’ha de valorar el sector turístic sinó també els valors agroeconòmics.
Davant les crítiques a la gestió del Parc Natural, la recollida de signatures a través de la xarxa Change.org, o la defensa de la Generalitat, el sector ha volgut posar de manifest que ells també estan al territori i que no se’ls ha consultat. S’ha posat sobre la taula temes com un suposat excés de pastura, segons alguns crítics, o de batudes. Posen de manifest que la pastura de vaques, per exemple, «és una activitat agrícola tradicional lligada al medi sense la qual no es pot entendre el paisatge de closes i aiguamolls que configuren l’essència i els valors del parc».
Reiteren que els ramaders adopten les pràctiques i mesures que des de l’administració s’estableixen.
Pel que fa a les batudes a senglars o daines, recorden els efectes negatius per espècies protegides o accidents. Pel que fa a l’agricultura, volen que «continuï formant part de la idiosincràcia del Parc» i que contribueixi a preservar-ne els valors ambientals, culturals, paisatgístics i econòmics. Els pagesos esperen tenir més presència als organs de participació perquè es tractin els temes d’interès.
Aquesta setmana s’ha celebrat la Junta de Protecció on s’esperava debatre les darreres crítiques a la gestió però que finalment el conseller, Josep Maria Pelegrí, va centrar la trobada presentant el pla estratègic per als parcs naturals.

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.