Categories

Jornada «Els cortals empordanesos»

CARTELL JORNADES PORTADA

Els cortals empordanesos. De la baixa edat mitjana al segle XXI. PROGRAMA_jornades_cortals_empordanesos

20 de desembre de 2014. SALA DEL GRA, Ecomiseu-farinera. Castelló d’Empúries.

Jornada d’estudi en homenatge a Albert Compte Freixanet.

Una de les particularitats del litoral alt empordanès és l’existènica d’un tipus d’explotació agrària, amb fort component ramader i vinculació a les zones humides, que rep la denominació de cortal. El procés de construcció dels cortals té el seu origen en el període baixmedieval i va intensificar-se a partir dels segles XVI i XVII, en paral·lel a la colonització agrícola del territori.

L’objectiu d’aquesta jornada és reunir un grup d’investigadors que està estudiant aquest tipus d’explotacions agrícoles en diferents períodes històrics per tal d’analitzar la seva transformació al llarg del temps, tant des d’una perspectiva econòmica com social i paisatgística. També volen plantejar la jornada com un petit homenatge a Albert Compte i Freixanet, qui al llarg de la seva vida va dedicar una atenció especial a la comprensió històrica i geogràfica dels cortals empordanesos.

La jornada està adreçada a tothom qui hi estigui interessat i s’ha programat paral·lelament a l’exposició temporal «Paisatge latent. Closes, Cortals i Cortalers».

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.