Categories

Agricultura Periurbana

El llibre constitueix una revisió sobre les dinàmiques que viu l’agricultura en els espais periurbans. A través del punt de vista de 7 especialistes, provinents de disciplines diferents, s’ens ofereix un anàlisi integral del fet periurbà, les problemàtiques existents i de les oportunitats que sorgeixen per la proximitat a un gran número de consumidors. L’element vertebral del llibre és, doncs, el fet periurbà, els models de gestió i d’ordenació territorial i l’estat de la qüestió en diferents espais concrets (des de Barcelona fins a Holanda).

Amb això es posa de manifest «la importància econòmica i social dintre el territori català» de l’agricultura periurbana, de la qual la base territorial n’és un element clau: «l‘agricultura periurbana s’origina amb una base eminentment territorial, que afavoreix l’aparició de productes amb característiques diferenciades. Els productes periurbans, gairebé sempre amb un origen local, no competeixen amb el preu sinó amb les seves característiques hedòniques i socials«.

Els articles que apareixen en el llibre es basen en les ponències presentades al II Congrés sobre Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que es va celebrar a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona el setembre del 2007.

Alafranca, O.; Pujolà, M (eds.)Edicions UPC, 2009

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.