Categories

Els espais agraris en els Parcs Naturals: dos exemples de gestió

El Garraf i el Montseny són dues àrees on l’agricultura té una presència mínima (en superfície). Les figures de protecció i els plans de gestió que s’han fet dins el marc de la normativa vigent sobre espais naturals a Catalunya en aquests espais ha tingut en compte els usos agrícoles en ambdós casos:

1) l’Espai Natural del Garraf: dins l’àmbit del Pla s’ha identificat una Zona d’Usos Agrícoles, en les quals l’activitat agrícola hi és permesa sota una sèrie de regulacions específiques (capítol VI, art.46-50).

2) el Parc del Montseny: els enclavaments agrícoles estan identificats en la cartografia elaborada pel Pla Especial. Dins aquests enclavaments el pla regula les actuacions sobre les edificacions, els moviments de terres, la crema de restes vegetals i, en general, totes les activitats agràries, ramaderes i forestals que es desevolunpin dins l’àmbit del Parc (capítol V, art.84-92).

A la web de la Diputació de Barcelona (DiBA) trobarem els plans de gestió dels diferents parcs ubicat dins l’àrea de la DiBA.

Enllaços d’interès:

Web de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

Documents relacionats:

Pla Especial de Protecció del medi físic i del paisatge de l’Espai Natural de Garraf

Pla Especial de Protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural del Montseny

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.