Publicacions – Imatge

Agrosfera (tve 2)

Tve2 emet els dissabtes a les 9.30h aquest programa dedicat al món de l’agricultura, la pesca i la ramaderia, explicant experiències, problemàtiques i innovacions del sector en l’àmbit espanyol i internacional.

Enllaços d’interès:

Web del programa Agrosfera

Entrevista Joan Caball «Contra Eurovegas»

Avui a «Els matins» ha estat entrevistat en Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos i vicepresident de la Fundació Agroterritori.

En l’entrevista que dura 25 minuts, Joan Caball ha parlat de la pagesia a Catalunya i ha mostrat el posicionament d’UP en contra d’Eurovegas (a partir del minut 00:19:50).

Enllaços d’interès:

ELS MATINS, Entrevista a Joan Caball, posicionament contra Eurovegas

Més protecció per a la zona de Gallecs

El 22 d’octubre de 2009 la zona agrària de Gallecs va ser inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Naturals (PEIN) mitjançant el Decret 156/2009. Això suposà un pas més cap a la protecció d’uns espais agraris ubicats en un indret amb una forta pressió pel creixement del teixit urbà i industrial de la zona. Per tal de mantenir la gestió agrària dels espais s’hi estant desenvolupant estratègies per tal de revaloritzar-ne el producte local (notablement mitjançant la reconversió a la producció ecològica).

Enllaços d’interès:

Veure el vídeo

Més informació sobre l’EIN Gallecs al web d’Agroterritori

SOS Can Trabal

Can Trabal desapareix sota la ciutat, les infraestructures i els hotels… el que havia estat una productiva zona agrària a l’Hospitalet del Llobregat es veu trossejada pel creixement urbà. Aquest documental ens apropa als darrers pagesos que hi treballen i ens mostra què en queda actualment dels horts.

Enllaços d’interès:

Veure el vídeo

Un país dempeus. Per una nova cultura democràtica

Un país dempeus és un documental de la productora TransformaFilms que, a partir de la presentació dels conflictes terrtiorials més emblemàtics de Catalunya, exposa la mancança de la participació ciutadana en els processos de definició dels projectes amb incidència sobre el territori.

En aquest sentit Un País Dempeus obre un debat sobre la cultura democràtica en l’ordenació territorial i reflecteix com en alguns casos (Plataforma en Defensa de l’Ebre, Salvem Les Valls, les lluites al voltant del Pla 22@ i Salvem L’Empordà) la societat ha aconseguit modular els projectes. Però és efectiu aquest model?

TransformaFilms, juliol del 2009

Enllaços d’interès:

Veure el vídeo

Le Triangle Vert

Le Triangle Vert constitueix, en l’àmbit d’influència de la ciutat de París, un dels principals nuclis d’activitat agrícola de la regió. Davant les fortes pressions urbanístiques existents, s’estan desenvolupant estratègies per promocionar els aliments produits en aquests espais.

Enllaços d’interés:

Veure el vídeo

Agricultura urbana, bases per la seva planificació

L’agricultura urbana desenvolupa un rol molt important en països en desenvolupament. Si bé en el primer món és concebuda com un instrument d’oci, de sensibilitzatió mediambiental i, sobretot, paisatgístic, en els països en vies de desenvolupament juga un paper clau en les economies familiars (subministre d’aliments). Aquests vídeos, produïts per la Fundació RUAF (Resources Centres on Urban Agriulture and Food Security), pretenen aproximar la realitat de l’agricultura urbana als agents implicats en la planificació per elaborar polítiques que ajudin al desenvolupament de l’agricultura urbana.

A la pàgina web de la Fundació RUAF trobarem una extensa informació relacionada amb l’agricultura urbana.

Enllaços d’interès:

Veure el vídeo

Web de RUAF

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.