Categories

Col·laboració Agroterritori i GRECS, grup de recerca UdG

El Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS) de la Universitat de Girona està format per 20 investigadors, vuit d’ells doctors, de l’àrea de coneixement Mètodes Quantitatius per a l’Economia i l’Empresa.

Fa pocs mesos que GRECS, Universitat de Vic i Agroterritori van col·laborar en presentar una proposta de recerca en el marc de la convocatòria RETOS del MINECO. La proposta pretén analitzar la relació entre la dispersió espaial de les malalties neurodegeneratives en la població i l’activitat agrària, concretament amb l’aplicació de fitosanitaris. Treballarà en diferents regions i sectors agraris representatius de les diferents activitats de tot Catalunya.

Agroterritori està desenvolupant un estudi previ per caracteritzar el sector d’horta de l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquest és un espai amb valors agraris i naturals particularment importants on l’activitat agrícola es desenvolupa sota una forta pressió i competència amb altres activitats que deixen la seva emprenta en el territori.

Concretament, Agroterritori treballa pels següents objectius:

  • Fer una anàlisi espacial del sector d’horta de l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat a nivell cartogràfic a partir de les capes d’informació del SIGPAC, cadastre i de la que disposa el propi Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.
  • Identificar els principals productors: amb més terra, amb més varietat de conreus, segons mètode de producció (convencional o ecològica), etc.
  • Descriure els perfils d’explotacions, de produccions i de maneig dels productes fitosanitaris: mida de l’explotació, cultius, rotacions, productes fitosanitaris, calendari d’aplicació, dosis, gestió dels residus, etc.
  • Obtenir una mostra del quadren de camp d’un productor de l’àmbit.

Aquest estudi previ ha de ser d’utilitat per GRECS i així establir els criteris de la selecció de casos d’estudi pel projecte.

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.