La distribució de l’agricultura de secà i de regadiu de Catalunya: una anàlisi des de la teledetecció
El monitoreig de les superfícies de regadiu a Catalunya és plausible a través de les tècniques de teledetecció actuals. Aquest article, de tipus metodològic, mostra les eines de teledetecció disponibles per identificar l’evolució de la superfície de regadiu cultivada a Catalunya.
L’estudi de la humitat disponible al sòl, calculat a partir de la modelització de les dades obtingudes pel satèl·lit LANDSAT, permet als autors desenvolupar un mètode de càlcul per identificar les zones destinades a cultiu de secà i de regadiu a Catalunya.
L’estudi presentat a la Revista Catalana de Geografia, basa la seva metodologia en resultats previs del mateix grup de treball i publicats a l’International Journal of Remote Sensing. En l’article Monitoring farmers’ decisions on Mediterranean irrigated crops using satellite image time series es presenta un estudi més detallat dels indicadors que permeten avaluar les cobertes vegetals agràries i si són cultivades en regadiu. Aquest estudi està centrat a l’àrea de l’Empordà.
L’article és d’accés obert i podreu accedir-hi a través del primer enllaç. El segon article que us presentem: «Monitoring farmers’ decisions on Mediterranean irrigated crops using satellite image time series» el trobareu publicat a l’International Journal of Remote Sensing, (2008) 29(8):2293 — 2316.
Serra P, Domingo C (2008) Revista Catalana de Geografia, vol.XV, núm 39.
Enllaços d’interès:
Revista Catalana de Geografia – Accés a l’article
International Journal of Remote Sensing