Categories

Conferencia Mundial sobre Agricultura Familiar

AGRICULTURA FAMILIAR: ALIMENTAR AL MUNDO, CUIDAR EL PLANETA

Els dies 5, 6 i 7 d’octubre de 2011, Bilbao va acollir la Conferencia Mundial sobre Agricultura Familiar: Alimentar al Mundo Cuidar el Planeta, organitzada pel Foro Rural Mundial.

 Hi participaren en la trobada 30 persones (experts en economia i desenvolupament rural, organitzacions agràries, responsables polítics, membres d’organitzacions internacionals, pagesos, etc.) de 42 països de 4 continents.

La Conferencia va concloure amb una Declaración Final, recolzada per les organitzacions presents (inclosa la Unió de Pagesos de catalunya). La Declaració recull per cadascun dels cinc temes clau -Accés a Mercats, Accés a Recursos Naturals, Dones, Joves i Enfortiment d’Organitzacions Agràries-, un conjunt de mesures i propostes a demandar als governs, a les institucions i a la societat en general, així com una sèrie d’actuacions a desenvolupar per compta de les pròpies organitzacions agràries.

Aquesta Declaración Final pretén ser el full de ruta amb la finalitat d’enfortir l’Agricultura Familiar en tot el món. A més a més, i tal i com el Foro Rural Mundial va exposar en la clausura de la conferència, aquest document pot contribuir molt positivament per a que l’Assemble General de l’ONU declari el 2014 l’Any Internacional de l’Agricultura Familiar.

Enllaços d’interès:

Web de la Campanya «Agricultura Familiar»

Documents relacionats:

Declaració Final Agricultura Familiar

    Lo sentimos. No se han encontrado Tweets.